top of page

Docent in de Kijker: Denis De Bruyne

Onze studenten krijgen hier vaak - en geheel terecht overigens - een plek in de spotlights, maar achter elke sterke student staat minstens één dito docent. Daarom plaatsen we vanaf nu geregeld een lid van het ORM-docententeam op een piëdestal. Weg van het formele van alledag: wie zijn ze, wat doen ze en vooral, wat drijft hen? Denis De Bruyne bijt de spits af.


STEEKKAART


Denis De Bruyne docent Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

Naam: De Bruyne

Voornaam: Denis

Leeftijd: 60 (and still going strong)

Ik doceer: Graphic Media Management, Informatiemanagement, e-Officemanagement ...

Aantal jaar ORM-docent: 5

Ik studeerde zelf: graduaat vertaler Frans/Engels/Duits, graduaat tolk Duits, graduaat tolk Engels, graduaat bibliotheekwezen en documentaire informatiekunde en ja, zelfs theorie rijschoolinstructeur

Woonplaats: Lochristi

Burgerlijke staat: gehuwd

Kinderen: 2 kinderen, 4 kleinkinderen

Hobby's: kookboeken verzamelen en koken, uiteraard

Huisdieren: momenteel alleen een grasparkiet

Favoriet gerecht: worteltjes en erwtjes, en nog zoveel meer

Favoriete reisbestemming: het Noorden of het Zuiden, minder het Westen of het Oosten

Mocht ik vandaag geen docent bij Organisatie & Management zijn, dan was ik wellicht: tamelijk ongelukkig


DE VUURLINIE


Wat herinner je je nog van je eerste werkdag bij Organisatie & Management?

"Die was eerder chaotisch. Alles begon met een vervangingsopdracht voor het toenmalige opleidingsonderdeel Online Reputatiemanagement. Door omstandigheden was er weinig of geen bestaand materiaal voorhanden, en dus moest ik eerst zelf uitzoeken waar het over kon, moest en zou gaan. En uiteindelijk over ging."


Welke anekdote, gebeurtenis of (oud-)student uit je lessen blijft je altijd bij?

"Het klinkt waarschijnlijk melig, maar elke gebeurtenis, elke student, elke lesdag blijft me bij. Vooral de dingen die ik zo snel mogelijk wil vergeten."


Hoe wil je hier later afzwaaien en herinnerd worden?

"Het liefst van al zou ik niet herinnerd worden als docent. Dat betekent immers dat ik opgevolgd ben door ander en beter. Want dat is uiteindelijk toch de bedoeling van onderwijs? Dat het alsmaar beter wordt? Zelf hou ik trouwens ook niet van de uitdrukking 'vroeger was het beter'. Vroeger was het helemáál niet beter."


Welk advies zou je willen meegeven aan studenten Organisatie & Management?

"Studeren is een ernstige aangelegenheid. Vergeet dat niet. Maar vergeet vooral ook niet te relativeren. Geniet ervan. En voor de toekomst: ik hoop dat je even gelukkig mag zijn als ik in mijn job. Ja, ik weet het, weer melig zeker?"

203 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page