top of page

Docent in de Kijker: Frederik Loys

Onze studenten krijgen hier vaak - en geheel terecht overigens - een plek in de spotlights, maar achter elke sterke student staat minstens één dito docent. Daarom plaatsen we geregeld een lid van het ORM-docententeam op een piëdestal. Weg van het formele van alledag: wie zijn ze, wat doen ze en vooral, wat drijft hen? Vandaag: Frederik Loys.

STEEKKAART

Frederik Loys docent lector Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

Naam: Loys Voornaam: Frederik - Fredje hoor ik weleens in de wandelgangen (lacht) Leeftijd: 28 Ik doceer: Talent Lab 2 (het vroegere Professionele Ontwikkeling) en Event Project: Concept & Plan in het tweede jaar; Event Project: Act & Check in het derde jaar Ik ben ook: programme manager van Event & Project Management Aantal jaar ORM-docent: 4 Ik studeerde zelf: Organisatie & Management aan Arteveldehogeschool, afstudeerrichting Event & Project Management, daarna het schakelprogramma Handelswetenschappen aan UGent Woonplaats: Sint-Amandsberg

Frederik Loys docent lector Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

Hobby's: ik ben voorzitter van Student Kick-Off en jeugdinstructeur bij Free-Time, waar ik als vrijwilliger meewerk aan cursussen en kampen voor het Kinderkankerfonds. Daarnaast zit ik in een escape room-team en hou ik van cultuur in de brede zin van het woord. Comedy, concerten, festivals, theater ...: ik probeer zo veel mogelijk events mee te pikken en te beleven. Op sportief vlak ga ik regelmatig eens squashen en ben ik supporter van AA Gent.

Huisdieren: momenteel geen Favoriete reisbestemming: Polen vind ik een onderschat land: de inwoners zijn erg vriendelijk en de cultuur is boeiend. Ook Porto is sinds de International Week on Tour een aanrader. Samen met studenten en collega's had ik er een fantastische tijd. Mocht ik vandaag geen docent bij Organisatie & Management zijn, dan was ik wellicht: eventorganisator in bepaalde niche- en publieksevenementen. Als management assistant processen binnen een bedrijf verbeteren, ligt me ook, maar net zo goed zie ik mezelf gelukkig cd's verkopen in pakweg Fnac. Had je me zes jaar geleden gezegd dat ik vandaag programme manager zou zijn van de richting die ik zelf gevolgd heb, zou ik je nooit geloofd hebben.


DE VUURLINIE


Frederik Loys docent lector Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

Wat herinner je je nog van je eerste werkdag bij Organisatie & Management? "Ik was erg enthousiast en vond het een heel prikkelende ervaring. Ik ben begonnen als coach voor de praktijkprojecten, in combinatie met mijn toenmalige job bij Free-Time. Het klikte meteen met de opleiding en ik voelde me steeds beter in mijn rol, vooral omdat ik nog met een voet in het werkveld stond."

Welke anekdote, gebeurtenis of (oud-)student uit je lessen blijft je altijd bij? "Onze promotievieringen vind ik altijd een heel fijne gebeurtenis. Je ziet jonge mensen terug die je als docent hebt zien groeien en plots naast je staan in het bedrijfsleven. De band die je samen hebt opgebouwd, krijgt een andere dimensie, en dan merk je pas welke positieve impact onderwijs kan hebben. Sommige studenten lopen in een grote groep wat verloren of doorlopen niet het beste studietraject, maar realiseren individueel prachtige dingen."


Hoe wil je hier later afzwaaien en herinnerd worden? "Ik hoef verre van bekend te staan als de beste docent of de allesweter (lacht). Wel wil ik voor studenten individueel het verschil proberen te maken door naar hen te luisteren en ze te begeleiden richting oplossingen als dat nodig is."

Welk advies zou je willen meegeven aan studenten Organisatie & Management? "Creëer kansen en benut ze, en hou je ogen open want je weet nooit waar ze zich voordoen. Je kan zo veel mooie dingen meemaken met een positieve en open ingesteldheid. Als je jezelf toont en iets doet voor iemand anders, gaan sowieso deuren open. Doelgerichtheid is goed, maar probeer vooral niet te nauw te denken."

Frederik Loys docent lector Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

335 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page