top of page

Docent in de Kijker: Saartje Cromheecke

Onze studenten krijgen hier vaak - en geheel terecht overigens - een plek in de spotlights, maar achter elke sterke student staat minstens één dito docent. Daarom plaatsen we geregeld een lid van het ORM-docententeam op een piëdestal. Weg van het formele van alledag: wie zijn ze, wat doen ze en vooral, wat drijft hen? Vandaag: Saartje Cromheecke.


STEEKKAART


Saartje Cromheecke docent lector Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

Naam: Cromheecke

Voornaam: Saartje

Leeftijd: 32

Ik ben: coördinator Human Resources Development van het expertisenetwerk Business & Management. Vroeger was ik onder meer docent.

Aantal jaar ORM-medewerker: 4

Ik studeerde zelf: Bedrijfspsychologie

Woonplaats: Lozer, een gehucht in Kruisem en het dorp van mijn favoriete jeugdauteur Marc De Bel, aan het bos van de Boeboeks

Burgerlijke staat: gehuwd

Kinderen: Josephine-Charlotte

Hobby's: lekker koken met een aperitiefje erbij vind ik geweldig, want ik ben een echte bourgondiër. Ook van de 'kleine dingen' kan ik genieten: zwemmen en fietsen met mijn dochtertje, een strandwandeling met de voeten in het water, een spontane barbecue in de zomer ... Zalig!

Saartje Cromheecke docent lector Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

Huisdieren: Bubbels, de kat

Favoriet gerecht: mijn zelfgemaakte varkenswangetjes met frietjes, sla en tomaatjes zijn een klassieker! Ik ben ook dol op boerenkost: met worst met appelmoes en patatjes doe je me altijd een plezier.

Favoriete reisbestemming: onze eigen Noordzee, want je hoeft het heus niet altijd ver te zoeken. Over de grenzen is Kroatië het mooiste wat ik al gezien heb, en het eten is er super."

Mocht ik vandaag geen docent bij Organisatie & Management zijn, dan was ik wellicht: aan de slag bij een rekruteringskantoor, waar ik destijds een heel leuke stage heb gedaan.

DE VUURLINIE


Wat herinner je je nog van je eerste werkdag bij Organisatie & Management?

"In de flexplek (de gemeenschappelijke werkruimte voor docenten Organisatie & Management) ging ik toevallig naast Katrien Vlassenbroeck zitten, een geweldige docente die menig student wel kent. Zij heeft me bij de hand genomen en wegwijs gemaakt, een heel fijne ervaring. Ook de open en collegiale sfeer hier viel me meteen op."


Welke anekdote, gebeurtenis of (oud-)student uit je lessen blijft je altijd bij?

"Met de studenten Business & Languages die nu afgestudeerd zijn, heb ik een speciale band. Ik was hun trajectcoach en zag hen in die drie jaar evolueren van jonge, onschuldige starters tot oud-studenten die helemaal klaar zijn voor het echte werk. Uit zo'n groeiproces haal ik enorm veel voldoening."

Saartje Cromheecke docent lector Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

Hoe wil je hier later afzwaaien en herinnerd worden?

"Streng maar rechtvaardig, die gedachte probeer ik in m'n achterhoofd te houden. Tegelijk wil ik heel toegankelijk zijn en wie me kent, weet dat ik graag en veel lach."


Welk advies zou je willen meegeven aan studenten Organisatie & Management?

"Het is een huizenhoog cliché, maar geniet van elk moment van je mooie studententijd. Je mag fier zijn op wat je bereikt en moet leren uit wat tegenslaat. De baseline van Tomorrowland vind ik daarom heel mooi: Live today, love tomorrow."

Saartje Cromheecke docent lector Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

375 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page