top of page

Docent in de Kijker: Sofie Laleman

Onze studenten krijgen hier vaak - en geheel terecht overigens - een plek in de spotlights, maar achter elke sterke student staat minstens één dito docent. Daarom plaatsen we geregeld een lid van het ORM-docententeam op een piëdestal. Weg van het formele van alledag: wie zijn ze, wat doen ze en vooral, wat drijft hen? Vandaag: Sofie Laleman.


STEEKKAART


Sofie Laleman docent lector Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

Naam: Laleman

Voornaam: Sofie

Leeftijd: 32

Ik doceer: Introduction to Project Management, Leisure Management, Strategische Eventorganisatie, Inleiding Eventmanagement, Talent Lab, Event Project: Act & Check, Event Project: Concept & Plan, Expert Labs

Ik ben ook: opdrachthouder alumni

Aantal jaar ORM-docent: 2 maanden

Ik studeerde zelf: Master taal- en letterkunde Frans-Spaans, Master piano, lerarenopleiding

Woonplaats: Gent

Burgerlijke staat: gehuwd met Michiel Vervloet

Kinderen: 1 dochter, Astrid, geboren op 7 februari 2018

Hobby’s: het podium is al sinds mijn kindertijd mijn uitlaatklep. Zodra de schoolbel mij verloste, ging ik linea recta naar de muziekschool waar ik zowel muziek (piano, orgel, zang, samenspel, koor), theater als dans (ballet en jazzdans) beoefende. Ik ken de organisatorische kant van muziek- en kunstenfestivals (Klarafestival, BOZAR, Mozart Festival …), maar ook de artiesteningang (Vooruit, De Centrale, Spiegeltent op de Gentse Feesten, De Markten …) is mij niet vreemd.

Tegenwoordig speel ik in mijn vrije tijd zowel Albeniz, Bach, Chopin en Debussy, maar ook ‘k Zag twee beren broodjes smeren. Ik hou rekening met de muzikale wensen van elk gezinslid.

Verder ben ik een levensgenieter. Ik kan genieten van een boeketje maken met rozen uit de tuin, verhaaltjes voorlezen, uitgebreid dineren …

Huisdieren: 2 vissen in de vijver

Favoriet gerecht: een gastronomische maaltijd waarbij je heel veel proevertjes en gangen geserveerd krijgt. Kortom: je voetjes onder tafel schuiven en in de watten gelegd worden tot je helemaal rond bent.

Favoriete reisbestemming: het maakt niet uit waar ik ben, maar met wie ik ben!

Mocht ik vandaag geen docent bij Organisatie & Management zijn, dan had ik wellicht: een duurzaam communicatie- en marketingbureau opgestart.DE VUURLINIE


Wat herinner je je nog van je eerste werkdag bij Organisatie & Management?

"Het was prachtig weer. De zon scheen, de rozen stonden in bloei en de vogeltjes floten."


Welke anekdote, gebeurtenis of (oud-)student uit je lessen blijft je altijd bij?

"Heel wat, ik zou er een boek over kunnen schrijven! Ik ben vaak verwonderd over de vele ideeën en bedenkingen van studenten tijdens de les."


Hoe wil je hier later afzwaaien en herinnerd worden?

"Als iemand die niet alleen kennis overbrengt, maar ook iets zinvols te vertellen had."


Welk advies zou je willen meegeven aan studenten Organisatie & Management?

"Wanneer 1 deur dichtgaat, zijn er nog altijd 99 deuren die open staan."507 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page