top of page

Docent in de Kijker: Annelies Groenweghe

Onze studenten krijgen hier vaak - en geheel terecht overigens - een plek in de spotlights, maar achter elke sterke student staat minstens één dito docent. Daarom plaatsen we geregeld een lid van het ORM-docententeam op een piëdestal. Weg van het formele van alledag: wie zijn ze, wat doen ze en vooral, wat drijft hen? Vandaag: Annelies Groenweghe.


Annelies Groenweghe Docent lector in de Kijker Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

STEEKKAART

Naam: Groenweghe

Voornaam: Annelies

Leeftijd: 39

Ik doceer: Talent Lab 1, 2 en 3 en Graphic Media Management

Ik ben ook: diversiteitscoach, verantwoordelijke leer- en trajectcoaching, praktijkcoach voor het postgraduaat Lean Six Sigma en bachelorproefbegeleider

Aantal jaar ORM-docent: 6 jaar

Ik studeerde zelf: bachelor toegepaste informatica en bachelor secundair onderwijs

Woonplaats: Wevelgem

Burgerlijke staat: gehuwd

Kinderen: 2 pluskinderen en 1 pluskleinzoon

Hobby’s: lezen, Netflix'en en babysitten op onze kleinzoon

Huisdieren: 99+ goudvissen in de vijver

Favoriet gerecht: caesarsalade, maar klaargemaakt zoals het hoort!

Favoriete reisbestemming: Lauderdale-by-the-Sea, in de Amerikaanse staat Florida, is echt thuiskomen voor mij. Ik ga er al sinds ik zes ben.

Annelies Groenweghe Docent lector in de Kijker Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

Mocht ik vandaag geen docent bij Organisatie & Management zijn, dan was ik wellicht: nog steeds lesgever bij Syntra-West, bij VIVES en op de politieschool. Ik gaf er informatica en stage- en eindwerkbegeleiding voor ik aan Arteveldehogeschool begon.


DE VUURLINIE


Wat herinner je je nog van je eerste werkdag bij Organisatie & Management?

"Het was gejaagd en druk, dat vooral (lacht). Ik begon met een vervangingsopdracht voor Excel Advanced. Naar mijn mening geef je zo'n vak best op dezelfde manier als de oorspronkelijke docent. De combinatie met mijn andere jobs was ook niet zo vanzelfsprekend. Maar die vervanging is uiteindelijk wel mijn vaste opdracht geworden."


Annelies Groenweghe Docent lector in de Kijker Officemanagement Arteveldehogeschool Gent

Welke anekdote, gebeurtenis of (oud-)student uit je lessen blijft je altijd bij?

"Sowieso onthoud ik de toffe mails van collega's, bijvoorbeeld na een geslaagd gezamenlijk project of nadat we een student geholpen hebben. Die bewaar ik in een speciaal daarvoor Plus-mapje op mijn computer (lacht). Ooit kreeg ik ook deze opmerking van een student: 'Mevrouw, ik ben met u gaan slapen.' Bleek dat hij mijn Excel-tutorial op YouTube zo lang aan het volgen was dat ie in slaap was gevallen. Zulke dingen zijn goud waard."


Hoe wil je hier later afzwaaien en herinnerd worden?

"Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo mee bezig, maar ik wil niet dat studenten denken dat ik onrechtvaardig ben. Je kan streng zijn, je kan bepaalde regels wat losser laten, maar je moet altijd rechtvaardig blijven."


Welk advies zou je willen meegeven aan studenten Organisatie & Management?

"Ken je de Gentse lijfspreuk nie neute, nie pleuje? Ik zou die iets anders ter harte nemen. Je mag gerust eens pleuje, maar analyseer eerst en vooral rustig je situatie en overweeg al je opties. Niet te rap neute, dus (lacht)."

254 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page